Houtsoorten
OAK

Eikenhout

Eikenhouten parketvloeren zijn de meest voorkomende vloeren. Dit omdat eiken een harde houtsoort is en een lichte basisstructuur heeft. Daardoor kun je zeer veel kanten op met verschillende kleuren en patronen. Met whitewash of greywash krijgt deze houtsoort bijvoorbeeld een totaal andere uitstraling. Eikenhout kan ook nog gerookt worden, waardoor de basis van het hout minder geel en donkerder wordt.  

Bamboe

Bamboevloeren zijn in Nederland nog iets minder bekend, maar zeker de moeite van het ontdekken waard. Bamboe is een zeer goed alternatief voor de meer traditionele eikenhouten vloer vanwege haar duurzaamheid en karakteristieke uitstraling. Deze vloer is verkrijgbaar in twee soorten: karamel of naturel. Uiteraard kan een bamboevloer behandeld worden in veel verschillende kleuren, dus laat ons zeker weten wat je in gedachten hebt en we bekijken samen wat het beste past in jouw ruimte. 

Notenhout

Notenhout is een van de meeste gewilde houtsoorten in de wereld en wordt meer en meer gebruikt in meubels en houten vloeren. De opvallende en unieke patronen van het hout zorgen ervoor dat de vloer een luxe uitstraling geeft aan de ruimte. In kleur kan sterk gevarieerd worden: van een rijke, donkerbruine tot een meer chocoladeachtige tint of het wit getinte spinthout; met notenhout is zeer veel mogelijk.  

Douglas

Douglasvloeren zijn vooral populair in Scandinavische landen. Het vergt over het algemeen iets meer onderhoud dan de meeste houten vloeren, omdat de houtsoort wat zachter is. Als je de vloer echter goed onderhoudt, wordt hij mooier met de jaren. De kleur van de vloer blijft bij wijze van spreken ‘leven’. Douglas heeft een rechte, lange nerf en geeft daarmee een warme en gezellige uitstraling aan elke ruimte. 

Wengé

Voor wie echt op zoek is naar een donkere, zeer luxueuze uitstraling in zijn woning, is wengé de houtsoort bij uitstek. Door zijn natuurlijk donkerbruine kleur valt deze exotische houtsoort extra op en vormt het de ultieme basis binnen een moderne inrichting. Vanwege het lage vochtpercentage van het hardhout, is wengé geschikt om door het hele huis te gebruiken, ook in bijvoorbeeld keukens of eventueel badkamers. 

Andere houtsoorten

Naast deze meest voorkomende houten vloeren, zijn er uiteraard nog veel andere opties. Mocht jij bijvoorbeeld een Jatoba, Douglas of Teak houten vloer hebben, dan kunnen we daar uiteraard het onderhoud in voorzien. Ook als je graag een dergelijke vloer nieuw laat leggen, denken we daar graag over mee. Neem dus zeker contact met ons op en we denken samen na over de mogelijkheden.