Renovatie

Onderhoud en herstellen

Houten vloeren zijn zeer duurzaam, maar kunnen na verloop van tijd toch krassen of barsten vertonen. In veel gevallen is het zeker niet nodig om een nieuwe vloer aan te schaffen, maar kunnen we jouw vloer met de juiste opknapbeurt weer als nieuw laten ogen. Hieronder vind je enkele voorbeelden van wat zoal mogelijk is, maar we komen graag eens bij jou langs om je te adviseren over de beste keuze voor jouw vloer. 

a9fe732c-a84c-40f7-9dd9-b869efeed9e1

Schuren

Het professioneel schuren van een vloer kan ervoor zorgen dat uw vloer weer mooi en fris oogt. Door daarna gebruik te maken van de juiste olie of lak krijgt de vloer weer een egale uitstraling en wordt de structuur van het hout minder voelbaar. 

b591df40-5d7a-4f69-8e1d-d59de2afd1d5

Borstelen

Door het hout te borstelen worden de zachte delen van het hout eruit gehaald, waardoor de structuur van het hout sterker zichtbaar wordt en een soort 3D-effect krijgt. Borstelen is een voorbehandeling die gevolgd wordt door het oliën of lakken van het hout.
0e471b6b-3935-4af6-9f95-98511e897e9e

Repareren of vervangen

Het kan zijn dat een deel van jouw woning is aangepast, waardoor je een stuk vloer mist. Of misschien is er zo’n grote beschadiging aan de vloer ontstaan dat dit met schuren alleen niet meer op te lossen is. In dit geval kan gekozen worden voor reparatie of vervanging van bepaalde vloerdelen. Na de reparatie zal de volledige vloer altijd geschuurd moeten worden om een mooi, egaal geheel te creëren in de ruimte.