Patronen

Planken vloeren

Planken vloeren zijn de meest voorkomende vorm van parket. Dit patroon zorgt voor een rustige, tijdloze en toch moderne uitstraling. Het eenvoudige patroon zorgt ervoor dat de aandacht gevestigd wordt op de natuurlijke vormen in het hout. Planken vloeren zijn het meest eenvoudig om te plaatsen, waardoor dit patroon minder duur is dan de patronen die je hieronder terugvindt. Door te variëren in plankbreedtes kan ook dit patroon zeker gepersonaliseerd worden en kunnen we een unieke sfeer creëren die past bij jouw woning.
visgraat

Visgraat

Visgraat is momenteel het meest populaire vloerpatroon in Nederland. Door de klassieke uitstraling van de zigzag past dit patroon in elke ruimte: groot en klein. De meest klassieke vorm van de visgraatvloer is met een band en bies, maar tegenwoordig zien we ook steeds meer visgraatvloeren die dit niet hebben, zodat een meer eigentijdse uitstraling gecreëerd wordt. Ook kun je kiezen voor het nog modernere elleboogpatroon, dat diagonaal in de ruimte ligt.

Hongaarse punt

Hongaarse punt lijkt op het visgraatpatroon, maar is te herkennen aan de karakteristieke ‘V-vorm’. Bij Hongaarse punt zijn de koppen gezaagd onder een hoek van bijvoorbeeld 60 graden. Met dit patroon benadruk je de strakke lijnen in het huis, waardoor kamers groter ogen en een ruimtelijke uitstraling krijgen. De Hongaarse punt is perfect voor iemand die de vloer graag extra wil laten opvallen en op zoek is naar iets unieks. Ook bij dit patroon is een band mogelijk maar het weglaten ervan zorgt voor een moderne twist.

Versailles

Versailles vloeren danken hun naam aan het paleis van Lodewijk XIV in Versailles (Parijs). Dit authentieke, typerende patroon komt zeer goed tot zijn recht in monumentale panden, maar zeker ook in grotere ruimtes met een moderne inrichting. Het Versaillepaneel bestaat uit een vlechtpatroon met daaromheen altijd een vierkant kader. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, kan het patroon diagonaal of recht in de ruimte gelegd worden. 

Andere patronen

Sterpatronen, blokpatronen, mozaïekvloeren, Engels verband, kopshout, vlechtpatronen, kubuspatronen… je kunt met parket nog veel meer verschillende kanten op. Laat ons weten als je voor één van deze minder gekende patronen wilt gaan en we bekijken samen hoe we jouw wensen in vervulling kunnen laten gaan.